Instruktörer/föreläsare på SHAPE 

Mårten Nyhlen 

"Det sitter i leendet"

- Inspirationsföreläsning med Mårten Nylén

Det sitter i leendet är en motiverande föreläsning för alla med Mårten Nylen. En god blandning av inspiration och användbara tips och verktyg varvat med Mårtens unika expertis och erfarenhet inom hälsa och träning. Mårten går bland annat igenom sin teori "Balansbordet" samt delar med sig av sin idag välanvända mall om hur man skapar bästa resultat på ett enkelt sätt. Detta varvat med spännande och personliga historier. Missa inte denna inspirativa och leende föreläsning med den leende ninjan.

Pernilla Andersson /Motionshuset i Falkenberg BodyAttack 

Pernilla Andersson är Les Mills tränare i BODYATTACK®, BODYSTEP® och BODYPUMP® samt sponsrad Reebok Athlete. Hon äger och driver MotionsHuset i Falkenberg.

Pernilla har medverkat i flertalet release DVD:er däribland BODYSTEP® 90, 95,100 samt nu BODYATTACK®100.

Hon brinner för sitt instruktörskap och älskar att inspirera andra människor samt skapa träningsmagi. @pernillamhuset

Anna Munther

DanceMania

TEAM SHAPEVarberg 

Utbildad hälsopedagog och licensierad instruktör.

Det är fjärde året i rad som jag anordnar ShapeVarberg. Ett samarbete mellan olika träningsföretag i Varberg. 

Jag startade min arbetskarriär som träningskoordinator och instruktör för ca 20 år sedan på Friskvågen i Varberg. Jag har arbetat som gruppträningsansvarig/ södra Sverige i träningskedjan SATS. Ingått i The Academys utbildningsteam och under flera år arbetat på Varbergs kurort/Student Spa. Jag arbetar just nu som Idrottslärare på en skolan i Varberg och driver även Shape Varberg och Livsform.  Jag är sponsrad av CRAFT Traing Wear kollektion.

Hanna Bergendal 

Bosta din tarmflora 

Region Halland

Hej! Jag är leg dietist och KBT-terapeut. Under 20 år har jag jobbat med att inspirera människor till bättre hälsa i primärvård, specialistsjukvård och privat vård. Sedan ett år jobbar jag som första dietist i psykiatrin i Halland. Det är utmanande och meningsfullt att jobba med att förändra livet för unga med ex ätstörningar, självskada och depression. Hur vi äter påverkar allt i livet. Vår sinnesstämning, vår energinivå, vår självkänsla mm. Om vår tarmflora är i balans mår vi bra. När tarmfloran är sjuk blir hjärnan sjuk. I min föreläsning får du kunskap om hur du kan optimera ditt mående genom att boosta din Tarmflora med optimal kost.

Jag har även ett stort intresse för träning. Jag har jobbat som gruppträningsinstruktör i 25 år. Hjärtligt välkommen till min föreläsning.


Tony Ahlberg /CrossfitVarberg

Tony Ahlberg - Headcoach på CF Varberg Jag är boxens huvudtränare och det innebär att jag är ansvarig för tränarteamet samt sköter all planering av passen. 

Jag har varit coach på CrossFit Varberg sedan starten 2013 och tog över ansvaret som huvudtränare i januari 2016. CrossFit har varit en stor del av mitt liv de senaste fyra åren, innan dess så vigde jag mitt liv åt hockey i många år. 

Anledningen till att CrossFit blev min nya passion är den allsidiga träningen, kamratskapen som jag saknat från åren med hockeyn, samt tävlingsmomenten. 

Som coach försöker jag vara lugn och noggrann med medlemmarnas utveckling mot sitt individuella mål som största fokus. 

Men jag lovar att ni kommer att få en peppande basröst i örat när det väl krävs :)

Ami Redkvist /Crossfit Varberg

Jag hittade till CF som träningsform 2014 och har coachat sen 2016. Jag fastnade för CF för den ständiga variationen av övningar och gemenskapen som finns i boxen. Jag tycker det är fantastiskt häftigt att se våra medlemmars utveckling och självförtroende öka när kroppen ställer upp på det dem ber om - oavsett om det så är att svinga en kb, lyfta en skivstång över huvudet, springa en mil, eller bara göra en kullerbytta. Det är en skön känsla att känna sig stark! Som coach vill jag få andra att se på träning som en belöning för kroppen och inte en bestraffning för eventuella kostval eller inaktivitet. Träning är roligt och ska få dig att må bra!

Conny Thom /Spira

Föreläsning- "Smart förbränning 

Hej alla föreläsningssugna! Mitt namn är Conny, ägare på Atletica gym och Spira kostcenter. Jag har jobbat inom branschen sen 1997 då jag tog över City Gym som på den tiden låg i samma byggnad som stadshotellet. 
År 2001 startade jag upp Atletica och har idag även utvecklat anläggningen och startat Spira Kost & Hälsocenter.

Min stora passion är kost, mitt intresse växte fram när jag själv fick hjälp med mina eksem, utslag, muskelvärk och allergier.

Jag vet att vi kan motverka många av dessa problem genom att bli medveten om vilken sorts näring kroppen behöver samt hur vi påverkas av det vi stoppar i oss.Jenny Bergman /Actic Friskvågen

Functional toning 


Jag är idrottsläraren som jobbar med träning på min fritid. Jag instruerar i många olika slags träningsformer på Actic, Friskvågen. Jag vill att mina klasser ska utstråla glädje och delaktighet. Den känslan vill jag att du får med dig hem efter mitt pass på Shape. Functional Toning är en klass som innehåller rörelseglädje till härlig musik. Här utför du rörelser som du möter i din vardag. Varje rörelse har ett funktionellt syfte. Du arbetar både med din styrka, hållning, balans och kondition. Välkomna till en klass som alla kan hänga med på!

Martin Bergqvist /Atletica

Box


Jag har jobbat som instruktör i 17 år. Licensierad i Bodypump och Boxercise, har även kört en del Core. Energi och explosivitet är två ord som beskriver mig och mina klasser. Jag ser till att plocka fram maximal träningslust hos alla som deltar på mina pass!
Jag kommer att hålla ett klassiskt Boxercisepass där vi tränar parvis med handskar och mitsar i olika slagkombinationer och sparkar. Kondition och styrka för hela kroppen. Tränad som otränad kan alla delta!

Orsolya Gaal / Izom 

"Izom Running Spirit"

Med ca 15-års erfarenhet av instruktörsjobb på flera gym/träningsanläggningar bestämde jag mig 2011 för att starta izom, min dröm och min passion.
Nu arbetar jag som personlig tränare, löpcoach, kostrådgivare och massageterapeut.
Har en bakgrund som tävlingssimmare men har numera bytt simbassängen mot löparbanor och har 5 VSM-medajer från 2017.
Nu vill jag ta chansen att inspirera Dig till att bli en starkare och snabbare löpare på årets SHAPE-event. Välkommen!

Fernando Gunnarsson 

Zumba /Atletica


Fernando Santana är den goa och glada Zumbainstruktören från Atletica. Häng med på ett härligt Zumbapass med bla latinamerikanska rytmer och massa glädje! Varje låt har sin egen passande koreografi och alla kan vara med..


Fernandos egna ledord är att man aldrig ska ge upp: utmana, skratta, och njut.


"Du kan göra allt du vill. "

Henrik Björling /Massageterapeut
Driver företaget MassageTerapeuten Henrik


Människokroppen är vårt tempel, den har en rad olika funktioner som i samklang ska fungerar i en skön stämma.
När en funktion inte längre är samstämmig kan det uppstå en del problem.
Så länge jag kan minnas har jag intresserat mig av rörelse/aktivitet/träning och funktion. Jag har varit aktiv simmare i mina unga år och genom åren skaffat mig ytterligare erfarenhet av träning, livräddning och jobbat som fystränare dels på individuellnivå men även på gruppnivå.
Sedan 2005 har jag arbetat som massör och mött många människor där funktioner inte är i samklang. Med en hårt belastad kropp uppstår ibland en rad problem som med hjälp av massage och rörlighetsövningar kan ge goda  effekter.

Jag brinner för att hjälpa människor där de befinner sig och med det som är individanpassat.

Mitt ledord: En hållbar och funktionell kropp

Hanna Nylin / Kajbalans 

SPACE M YOGA

Yoga för mig är att komma hem var jag än befinner mig. Det är bara jag, min kropp och själ och tiden står still. Att lära känna sin kropp ger styrka långt bortom den fysiska. Du rustas för att klara livet. I denna stund har jag kommit att älska mig själv och vara tacksam för nuet. Tillfället du befinner dig i just nu är det enda du kan påverka, inte gårdagen och inte morgondagen. Livet sker just NU, använd det och använd dig själv, det bästa verktyg du har! Yogan är tillåtande, icke dömande, jag önskar alla att finna vad yoga är för just dig. När jag undervisar vill jag skapa en prestigelös, lättsam stämning. Asanas och flöden kan göras utmanande, för mig kommer den inre resan och mentala vilan av att vara fullkomligt fokuserad på hur jag placerar och vad jag gör med mig kropp. Välkommen att skapa hälsa och välmående med mig!

Utbildad av Tony Sanchez i Gosh linage 84 asanas samt Magnus Ringberg i Space M yoga. Postural Träning via Optimum Kliniken. Utöver det workshops för Isabel Holmquist, Chad Hamrin, Anthony Benenati, Henrik Schmidt, Milla Floryd, Rusty Wells, Elaine Desouza, Jared McCann mfl.

Alexandra Holmqvist /Actic Hajen
Actic Cardio box 

Arbetar som Platschef och instruktör på Actic Hajen. Älskar löpning.

Min filosofi: "Kan jag, kan du! Forma en stark, uthållig och frisk kropp. Må bra och hitta den motionen som ger dig energi."